Over ons


De onderneming

Climawest werd opgericht in maart 2000. De zaakvoerders, Vincent Vanderheyde en Tuur Vanden Abeele hadden toen al veel ervaring opgedaan het installeren van airco-, klimaatregelings- en ventilatiesystemen en vonden dat het tijd was om zelf iets op te starten. In het begin vestigden ze zich in de gebouwen van Standelec in Kortrijk, maar na een viertal jaar was er nood aan een grotere ruimte. Ze vonden een eigen pand in Bissegem, vlak bij de R8. Climawest bleef gestaag groeien. In 2010 verhuisden ze daarom naar Industriezone-Zuid in Wevelgem.

Met de ervaring van de voorbije 23 jaar werd nu voor de eerste keer vertrokken met een wit blad om een nieuw bedrijfsgebouw state of the art te ontwerpen.  Het nieuwe pand opende in juni 2020 op de KMO site De Pluim in Zwevegem, vlakbij de op- en afritten van Kortrijk Oost op de E 17

Het bedrijf beslaat nu 7000m2, inclusief magazijn, atelier, kantoren, een ruime parking en laad-en loszones. Climawest telt vandaag meer dan 50 gemotiveerde medewerkers. Het is een gezond bedrijf dat beschikt over een eigen studiebureau en erkend verdeler van wereldmerken is. U kunt bij ons terecht voor alles binnen het brede veld van HVAC (heating, ventilation, airconditioning) en sanitair. Wij bieden eveneens de vormen van alternatieve energie aan. Wij bedenken steeds oplossingen op maat: zowel op schaal van particulier, commercieel als industrieel niveau.