Fronnt verwelkomt drie nieuwe installatiebedrijven en overschrijdt de kaap van 110 miljoen euro omzet

Gepubliceerd op 22 augustus 2023 om 10:00

Antwerpen / Duffel / Bilzen,  22 augustus 2023 – Fronnt, een innovatieve alliantie van installatiebedrijven opgericht in samenwerking met investeringsmaatschappijen Gimv en Tilleghem, is verheugd aan te kondigen dat het opnieuw drie toonaangevende specialisten heeft overgenomen. Met de verwelkoming van Electro Zwijsen, Induzz3 en Verwarming Erens, als nieuwste Fronntrunners, overschrijdt Fronnt de kaap van meer dan €110m omzet. Fronnt werd een jaar geleden opgericht en bestaat intussen al uit 12 installatiebedrijven. Samen met de aandeelhouders Gimv en Tilleghem bouwt Fronnt aan een Vlaamse geïntegreerde multitechniek installatiegroep waarmee het zijn klanten wil ondersteunen bij de energietransitie van hun bedrijf.

De energietransitie draait op volle toeren waardoor de wereld van installatietechnieken en automatisering steeds complexer wordt. Fronnt heeft een brede basis aan kennis en expertise. Hierdoor kan het klanten een one-stop-shop oplossing aanbieden en hen volledig ontzorgen. Het toetreden van Electro Zwijsen, Induzz3 en Verwarming Erens sluit perfect aan bij Fronnt’s focus op klantgerichtheid en multi-expertise. De toetreding zal de realisatie van synergiëen binnen de groep versnellen.

 

Sinds de oprichting in de zomer van 2022 legde Fronnt een indrukwekkend overnametraject af.  Met de overnames van Lenaerts/LVR, ABN Klimatisatie, Climawest en Sanitel in 2022 werden solide en kwaliteitsvolle fundamenten gelegd om van Fronnt een toonaangevende groep van specialisten inzake multitechnieken in elektro en HVAC te maken. In de eerste helft van 2023 werd deze basis verder versterkt met de overnames van Electro Verbeke, TAC!, Evercold, Van Vooren en Setec. Met 12 overnames in totaal blijft Fronnt groeien. De alliantie overschrijdt nu de kaap van 110 miljoen euro omzet en telt meer dan 400 werknemers. Zo wordt de groep een krachtige en veerkrachtige speler in de industrie.

 

Electro Zwijsen uit Duffel is geografisch complementair met de rest van de groep, en toonaangevend op het vlak van elektriciteitswerken, hoogspanning/middenspanning, datanetwerken, brand- en inbraakbeveiliging, toegangscontrole en camerabewaking. Bovendien verstevigt Fronnt via Electro Zwijsen zijn marktpositie op vlak van EV-laadinfrastructuur en -oplossingen.

 

Verwarming Erens uit Bilzen is actief op het vlak van HVAC en sanitair voor residentiële en industriële klanten en voor projectontwikkelaars. Vanuit Bilzen gaan ABN Klimatisatie en Verwarming Erens samen de krachten bundelen. Met Induzz3, ook uit Bilzen, neemt Fronnt er een snelgroeiend bedrijf bij dat zich zowel richt op industriële elektriciteitswerken en automatisering als op elektromechanisch gerelateerde activiteiten rond elektromotoren, pompen, reductiekasten, enz.


Eddy & Bram De Landtsheer, co-CEOs Electro Zwijsen: “We zijn trots op het traject dat we met Electro Zwijsen hebben gelopen de voorbije jaren. We zijn uitgegroeid tot een van de grootste onafhankelijke elektriciteitsexperten in de markt en zijn nu klaar voor een volgend hoofdstuk. Binnen Fronnt zullen we in staat zijn om end-to-end oplossingen aan te bieden, waarbij de gecombineerde grootte van de groep ons ook in staat zal stellen om op een volgend niveau oplossingen te gaan aanbieden.”

Josan Erens, oprichter Verwarming Erens: “De klik met ABN Klimatisatie / Fronnt voelt heel natuurlijk aan. Het is een logische stap om ons team hier onder te brengen en samen vanuit Bilzen onze krachten te bundelen.”

Dirk en Wim Paesen, oprichters Induzz3: “Wij geloven enorm in het verhaal van de waaier aan multitechnieken en zijn ervan overtuigd dat Induzz3 een belangrijke meerwaarde kan bieden aan de uitbouw van industriële automatisatie. De bestaande Fronnt activiteiten zijn enorm complementair waardoor we onmiddellijk mogelijkheden zien om samen naar de markt te trekken.”

Geert Fostier, CEO van Fronnt, over deze belangrijke stap voorwaarts: “Met de komst van Electro Zwijsen en Induzz3 vergroot Fronnt zijn footprint op vlak van respectievelijk EV-oplossingen en automatisering. Verwarming Erens is een mooie aanvulling op de activiteiten van ABN Klimatisatie. De huidige omvang en ruime waaier aan expertise binnen de groep laat toe om maximaal synergiëen op te zoeken, wat ten goede zal komen van onze klanten.”

Ruben Monballieu, Voorzitter Fronnt en Partner Sustainable Cities bij investeerder Gimv, voegt hieraan toe: “Dit is opnieuw een grote stap in de realisatie van ons ambitieuze groeiplan voor Fronnt. Met deze transacties overschrijdt Fronnt de kaap van €110m omzet, wat hen na slechts een jaar al op de kaart zet als speler van belang binnen de markt.”


Over Electro Zwijsen

Electro Zwijsen is een multi-disciplinair geïntegreerd elektro-technische dienstverlener met een team van 150 man sterk en haalde in 2022 een omzet van €25m. Kernwaarden binnen de organisatie zijn kwaliteit, flexibiliteit en respect voor alle stakeholders. Vanaf de oprichting (1987) en over de jaren heen ontwikkelde de organisatie een diversificatiestrategie teneinde conjuntuurgevoeligheden te nivelleren. Het segment van economische activiteit van Electro Zwijsen situeert zich binnen volgende B2B-actieradius: tertiaire sector, institutionele investeerders, retailers, industrie, openbare aanbestedingen en beveiliging. Electro Zwijsen wordt geleid door Eddy De Landtsheer en Bram De Landtsheer, dewelke vol enthousiasme zal verder meebouwen aan de groei van Electro Zwijsen binnen Fronnt.

 

Meer info over Electro Zwijsen vindt u op www.zwijsen.be.

Over Verwarming Erens

Verwarming Erens werd in 2010 door Josan Erens opgestart als éénmanszaak. De gestage groei noodzaakte in 2014 de bouw van een nieuw magazijn en burelen in Bilzen. Momenteel telt het bedrijf een 12-tal werknemers en werk het samen met een vaste schare aan onderaannemers. Verwarming Erens is actief op vlak van HVAC en sanitair, zowel nieuwbouwprojecten als herstellingen en onderhoud. Het bedrijf werkt voornamelijk voor vastgoedinvesteerders en –ontwikkelaars, bedrijven en particulieren (nieuwbouw). Voor 2023 wordt gemikt op een omzet van €3,8m. De activiteiten van Verwarming Erens zijn zowel qua scope als klantenportefeuille aanvullend aan de activiteiten van ABN Klimatisatie.

 

Meer info over Erens vindt u op www.erens-verwarming.be/.

Over Induzz3

Induzz3, uit te spreken als 'industrie', komt voort uit de samensmelting in 2013 van E-motion Services, Ineltec en Paesen nv. Ze profileren ze zich duidelijk naar industriële eindklanten met activiteiten in industriële elektriciteit, laag- en middenspanning, automatisatie, elektromechanische service en onderhoud, herstelling en revisie van elektromotoren, pompen, reductiekasten, enz. Induzz3 is gestaag gegroeid tot een vaste waarde in de omgeving voor kleine en middelgrote ondernemingen. De groei is enerzijds te danken aan de positieve bedrijfscultuur en een uitstekende service, alsook het one-stop-shop concept waardoor één aanspreekpunt volstaat voor de klanten. Induzz3 is actief in zowat alle sectoren, bouw-, voedings-, recyclage-, farmaceutische industrie enz. Ze werken vandaag met een 25-tal medewerkers en verwachten in 2023 een omzet te realiseren van +/- €11m. Oprichters Dirk en Wim Paesen blijven aan boord om de automatisatietak van Fronnt verder vorm te geven.  

 

Meer info over Induzz3 vindt u op www.induzz.be.


Over Fronnt

Door het samenbrengen van verschillende technieken en bedrijven binnen één groep, gidst Fronnt bedrijven doorheen de energietransitie. Het integreren van multitechnieken is de core business. Ontstaan in 2022, als initiatief van Gimv (www.gimv.com) en sinds 2023 in samenwerking met Tilleghem (www.tilleghem.com), verbindt Fronnt momenteel 12 bedrijven, verspreid over heel Vlaanderen en goed voor een team van meer dan 400 mensen. Naast de duidelijke voordelen van het deel uitmaken van een groep, behoudt Fronnt het ondernemende (familiale) karakter van de leden om op deze manier de best of both worlds te connecteren.

 

Meer info over Fronnt vindt u op www.fronnt.be.

Over Gimv

Gimv is een Europese investeringsmaatschappij, genoteerd op Euronext Brussel. Met meer dan 40 jaar ervaring in private equity, heeft Gimv vandaag 1,5 miljard EUR onder beheer. De portefeuille is geïnvesteerd in ongeveer 60 portefeuillebedrijven die samen een omzet van 3,7 miljard EUR realiseren en meer dan            20 000 professionals tewerkstellen.

Als erkend marktleider in geselecteerde investeringsplatformen identificeert Gimv ondernemende en innoverende bedrijven met een groot groeipotentieel en begeleidt ze in hun transformatie tot marktleiders. De vijf investeringsplatformen zijn: Consumer, Healthcare, Life Sciences, Smart Industries en Sustainable Cities. Elk van deze platformen werkt met een ervaren team in de thuismarkten van Gimv (Benelux, Frankrijk en DACH) en kan rekenen op een uitgebreid internationaal netwerk van deskundigen.

Meer informatie over Gimv vindt u op www.gimv.com.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.